Huset til familien Maserud

 

 

 

 

 

Du har installert det elektriske anlegget i huset til familien Maserud. Far Maserud sover i soverom 1, mor Maserud sover i soverom 2, og sønn Maserud sover i soverom 3. Alle i familien har hver sin arbeidsplass på soverommet. Når du installerer et slikt hus, får du ofte et inntrykk av den familien som skal bo der.

 

 

Far Maserud

Far Maserud har tatt allmennfaglig utdanning. Deretter har han utdannet seg ved å ta en mastergrad i elektroteknikk ved en teknisk høyskole. Etter dette tok han en doktorgrad i elektriske anlegg ved et universitet i utlandet. Når han var ferdig med utdanningen sin, fikk han jobb som leder for de elektriske anleggene i et oljeselskap. I denne jobben er han leder for 200 elektrikere, og 60 ingeniører.  Han reiser mye, og han er ofte borte opp til 3 uker av gangen.

 

Han har aldri tatt fagbrev i noen elektrofag. Derfor har han ikke el – sikkerhetskompetanse slik at han   kan utføre installasjoner i sitt eget hus. Det er han temmelig sur for.

 

 

Mor Maserud

Mor Maserud er lektor. Hun underviser i realfag ved en videregående skole. Hun er en pen dame, og hun er ofte hjemme. Vanligvis er det henne du møter når du kommer for å arbeide hos familien.

 

 

Sønn Maserud

Sønn Maserud går på allmennfag, men han vet ikke helt hva han vil. Han er mest interessert i dataspill, og han laster ned filmer og musikk fra nettet. Ellers har han en del lugubre foretak som han ikke ønsker at foreldrene skal få innsikt i.

 

 

Husk på at du har taushetsplikt når du arbeider for en slik familie.