LÆRERE

 

Dersom du er lærer i en videregående skole, så har skolen din fått et lærereksemplar av INTERAKTIV ELEKTRO. Skolen har fått en brosjyre som omhandler programmet, og to koder som dere kan benytte om dere vil se programmet fra lærerens side, eller fra elevens side. Dersom skolen deres ikke har fått denne brosjyren, eller om dere ikke kan finne koden til skolen deres, så bør dere ta kontakt med oss.

 

Ellers vil vi anbefale dere å følge med på nettstedet vårt. DATELE er i utvikling, og du vil stadig finne nye oppgaver og emner som kan brukes i undervisningen din om du besøker oss.

 

ELEVER

 

INTERAKTIV ELEKTRO er et spill i fagteori som strekker seg over et skoleår. Spillet begynner i august, og det inneholder en arbeidsmengde som krever ca. 3 timer i uken med konsentrert arbeid for en normal elev.  Dersom du skal spille DATELE, bør du komme i gang med dette senest i begynnelsen av oktober. Du bør ha tilgang på internett, og du bør ha en lærer som kan veilede deg gjennom prosjektoppgavene i spillet.

 

Dersom du har bruk for å lære elektroteknikk utenom skoletiden din, så bør du ta kontakt med oss. Vi kan skaffe deg en veileder, men da må du være klar over at du står foran et år med ganske hardt arbeide.

 

FAGARBEIDERE

 

I 1986 kom NEK400 som et høringsutkast til Norge.  Den gangen fikk vi en henvendelse fra det stedlige tilsynet om å utarbeide et pedagogisk opplegg for denne reformen. Vi så ganske snart at dette ville kreve en helt ny type innsikt i elektroteknikken. I førstningen ble dette opplegget benyttet i skolen lokalt. Siden gikk vi inn i et samarbeid med energiverkene i regionen, og vi utviklet et kurs som ble kjørt for fagarbeidere. Dette kurset finner du nå her.

 

Dersom du tar kontakt med oss, er du velkommen til å lære den elektroteknikken som du trenger for å kunne forstå NEK 400. Når du er ferdig med elektroteknikken, vil du kunne fortsette med et liknende kurs for å sette deg inn i forskriftsverket og i NEK 400.