OPPGAVE I INSTALLASJONSTEKNIKK.

Denne siden bør du skrive ut.

SITUASJON:

Du er elektrikerlærling hos firmaet DATA ELEKTRO. Der befinner du deg i 7 halvår av læretida, og du har tjent penger nok til å kjøpe deg en egen bil. En torsdag morgen møter du opp på kontoret. Sjefen tar deg til side, og ber deg om å ta en jobb på egen hånd. Han vil at du skal dra ut til fru Maserud for å installere en ny kjellerstue, og han viser deg en tegning som beskriver det arbeidet han vil du skal utføre: (Målestokken blir riktig når du skriver ut denne siden.)

 

 

Data for anlegget:

 

TT – Anlegg.

Ik maks.: 12 KA

Ik min .:  0,4 KA.

Un  .:220 V.

Sikring: B-10 A

 

MÅLESTOKK: 1:50

 

 

1

Skriv Risikovurdering

Verktøy og Utstyr.

Sjefen ber deg først om å foreta en rissikovurdering for det arbeidet som du skal utføre. Du skal tenke over hva du må ha med deg av verneutstyr, verktøy og instrumenter

2

Katalog over materiell.

Skriv materialliste.

 

Deretter ber han deg om å sette opp en liste over det materiellet som du trenger slik at han kan være sikker på at du får med deg alt det du trenger på den første turen ut til kunden.

3

Landsoverenskomsten.

Skriv timeliste.

Skriv samsvarserklæring

Du bruker din egen bil og kjører ut til lageret for å handle. Derfra kjører du videre ut til fru Maserud for å installere kjellerstua.

Når du kommer tilbake til kontoret på ettermiddagen er du ferdig med jobben, og du har satt strøm på anlegget.  Da har du har kjørt 54 km, du har brukt 2 timer på kjøringa og på handlinga, og du har brukt 4 timer på selve jobben. Sjefen ber deg nå om å bruke resten av dagen på å rydde opp på lageret. 

4

Akkordtariffen.

Skriv akkordskjema.

Sjefen smiler og er blid når du kommer tilbake til kontoret. Han sier at du kan få lov til å regne akkord på denne lille jobben om du vil det. Du blir glad, og takker ham for det. Så den kvelden setter du deg ned og regner ut akkorden.

5

Svar på spørsmålene.

Disse spørsmålene skal du svare på.